Sculptypaint


Buna! Vreau sa va prezint in mare un program de creat sculpty pentru SL. Acesta este numit Sculptypaint si il puteti descarca gratuit de aici. Odata deschisa aplicatia va va aparea urmatoarea fereastra:

Sculptypaint

Acest program permite editarea pixelilor sculpt map-ului, adica sfera din imagine este creata din 32*32 puncte (daca va uitati atent puteti observa ca sfera e formata din mai multe dreptunghiuri mici). Prin modificarea intensitatii culorii pixelului din sculpty-map editati de fapt coordonatele punctului respectiv in spatiu.

Programul va ofera mai multe metode de editare a acestor sculpty. Unul foarte interesant este drawing tool, care va permite desenarea simetrica pe o axa a formei dorite (un tool excelent pentru a crea obiecte care sunt simetrice pe una sau mai multe axe , de exemplu o vaza, un pion, o bata de basseball etc). Tot ce aveti de facut pentru a desena un aftfel de obicet este sa va jucati cu punctele care apar in partea dreapta a ecranului, efectele fiind vizibile pe forma geometrica aflata in partea stanga.

Drawing tool

Alte ustensile interesante in acest program sunt Flower tool, care va creaza direct o floare pe care puteti lucra, Stairs tool, cu care puteti crea scari si Arch Tool, cu care puteti edita grupuri de pixeli.

Odata ce ati terminat si sunteti multumit de rezultat puteti salva ca sculpty-map si importa in SL.

Programul poate mult mai mult decat v-am prezentat eu. Am preferat sa prezint ceea ce cred ca v-ar putea capta atentia ca sa utilizati acest program. De exemplu, paharul de mai sus l-am desenat in cateva secunde, rapid si usor.

Sper sa-l gasiti la fel de util ca si mine. Exersand cu el veti putea obtine rezultate foarte interesant ( mie mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc cu el, fiind total diferit de orice program de grafica 3D utilizat vreodata de mine). Have fun!!

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a comment