Cum mentinem Inventory-ul curat in SL


Una din marile probleme ale fiecarui utilizator de SL este numarul enorm de obiecte pe care le are in Inventory-ul personal. Multi dintre voi aveti probleme de loading si ati patit macar o data sa aveti surpriza sa va scrie la Inventory “Fetching…”. In acest post va voi da cateva sfaturi legate de organizare si pastrarea curata a inventory-ului personal.

  • Odata ce ati  desfacut o cutie de cumparaturi stergeti-o de pe sim-ul in care ati deschis-o NU ii dati take. Daca cutia e no copy oricum va fi goala deci o pastrati degeaba. Daca cutia e copy o aveti deja in inventory, deci nu va trebuie o copie a acesteia. Totodata, putin off topic, NU lasati obiecte pe sandbox-uri, in primul rand ca e lipsa de respect fata de alti utilzatori care folosesc locul (imaginati-va cum ar fi daca toti ar lasa obiecte pe sandbox si ar veni un utilizator sa construiasca o casa , nu ar mai avea loc unde sa faca asta ca peste tot ar fi mici cutiute lasate ); si in al doilea rand pentru ca fiecare sandbox are o perioada dupa care va returneaza obiectul lasat acolo si veti avea obiecte de care nu veti avea habar in folder-ul LostAndFound.
  • Obisnuiti-va da dati discard la Notecard-urile sau pozele de care stiti ca nu veti avea nevoie niciodata. Le vizualizati, dupa care in loc de keep dati discard.
  • Creati foldere in Clothing,  Body , Animations si Objects in asa fel incat sa aveti acces rapid la ceea ce cautati. Exemplu: creati in folderul Clothing foldere denumite: Bluze, Pantaloni, Pantofi etc. Odata achizitionate haine sau obiecte noi mutati-le in aceste foldere.
  • Obiectele care nu va mai trebuie fie le stergeti, fie le puneti in cutii (cum se face asta e simplu: creati un box apoi drag din inventory si drop in content-ul boxului).
  • E o practica buna sa stergeti scripturi, landmark-uri si notecard-uri inutile care vin cu obiectele achizitionate (HoverText e cel mai comun script prezent, stergeti-l fara frica)
  • Dati delete la tot ce aveti in Trash.

Sper sa va fie de folos si sa nu mai aveti probleme cu inventory-ul. Eu una dupa aprope un an de SL am sub 5000 de obiecte (obisnuiesc sa “arhivez” lucrurile in box-uri, am asa vreo 600-700 sculpties care in inventory imi ocupa 5 obiecte).

Daca vreunul dintre voi are alte idei cum sa mentina inventory-ul curat, sa specifice in comment. Have a nice day!!! 😀

,

  1. #1 by thruraspberryseyes on September 10, 2010 - 17:49

    Asta cu pusul in cutii n-o stiam. In rest cam aceleasi lucruri le fac. Foldere peste foldere. Nu le pun mereu la locul lor obiectele nou achizitionate…ca sunt o puturoasa 😛 Am peste 10mii de itemsi :”> si tot sterg in fiecare saptamana. Dar pt ca sunt shop addict…sar calu si ma trezesc cu flood in inventory. Faza cu bagatu in cutiute pare o idee foarte buna. I’ll give it a try. xoxoxoxoxoxo

    • #2 by Diana Lanfier on September 10, 2010 - 18:01

      Si eu le mai aman cu aranjatul (lenea asta), dar in final toate ajung la locul lor :)) XOXOXO

  2. #3 by rawgossipgirl on September 11, 2010 - 21:12

    Si eu le aranjez. Am cam 22k. Inca sper sa ajung sub 20.

    • #4 by Diana Lanfier on September 11, 2010 - 21:18

      Trebuie sa fac ceva sa imi umplu inventory ca sunt o ciudata cu doar 4868 obiecte la momentul acestui comment. :))))))

  3. #5 by thruraspberryseyes on September 14, 2010 - 16:20

    LOOOL. as vrea si eu macar 5000!daca nu mai putin…

  4. #7 by Armanda Pearl on September 16, 2010 - 21:56

    O varianta de stocare este si drag and drop pe un NC (ex. animatii), ceea ce conduce la reducerea semnificativa a numarului total de items din inventory 😉

    • #8 by Diana Lanfier on September 16, 2010 - 21:59

      Nu am incercat Animatii…stiu de texturi, imagini si Landmark. Ms de info.
      —–
      Update! Da, ai dreptate…ms

Leave a comment